Terveydenhuollon tilanne on itseaiheutettu

Kirjoitukseni 18.12.2022 jota Savon Sanomat eivät halunneet julkaista:

 

Yleisesti on tiedossa että terveydenhuollossamme on ollut henkilöstövajetta jo vuosien ajan
eikä tilanteelle olla tehty mitään, myös terveydenhuollon rahoitus on ollut pitkään riittämätöntä.
Tilanne oli siis huono jo ennen koronatoimia.

 

Poliittiset päätökset ovat tuoneet meidät tähän pisteeseen ja pahentaneet entisestään huonoa tilannetta sosiaali- ja terveydenhuollossa.
Hoitajia ei ole arvostettu senkään vertaa että heille maksettaisiin kohtuullinen palkka vastuullisesta työstä.

Sote-alan työntekijöitä yritettiin pakottaa ottamaan kokeellinen mRNA-injektio, sillä uhalla että jos et ota, menetät työsi ja toimeentulosi.
Pykälä 48a lisättiin joulukuussa 2021 ja jo tuolloin on valtionjohdolla ja asiantuntijoilla ollut tiedossa että kyseinen injektio ei estä sairastumasta tai tartuttamasta. Pykälää perusteltiin
potilasturvallisuuden lisäämisellä mutta sitähän nämä injektiot eivät lisänneet niin kuin tiedossa oli.

Päättäjillä oli tiedossa että täysin rokottamattomia sote-alan henkilöitä oli 32 000 ja vailla toista annosta oli yhteensä 56 000 henkilöä. Eli riskit siihen että väkeä lähtee pakkorokotusten takia tai ei huolita töihin, oli tiedossa.

Sote-alalla terveet ihmiset eivät saaneet mennä enää töihin, palkanmaksu keskeytettiin eivätkä he saaneet myöskään työttömyyskorvauksia.
Suomessa jopa vangit saavat tehdä työtä koska heillä on oikeus siihen ja siitä saatavaan korvaukseen.

Nyt ollaankin tilanteessa että enpä tiedä kuinka moni enää haluaa alalle palata, kaiken sen nöyryytyksen jälkeen jota he ovat kokeneet. Tähän tuskin ainakaan riittää pelkkä palkan korotus ja kutsu töihin.
Suosittelisin pikaista julkista anteeksipyyntöä, korvauksia menetetyistä palkoista ja syrjinnästä sekä palkankorotusta.
Tartuntatautilain pykälä 48 pakollisesta influenssarokotuksesta ja 48a pakollisesta koronarokotuksesta tulisi myös poistaa välittömästi.

Rahaa ei ole tuntunut löytyvän mistään terveydenhuoltomme asioiden korjaamiseksi mutta Suomen rajojen ulkopuolelle sitä tuntuu olleen jaettavaksi asti tai jos sitä ei ole ollut niin on otettu Suomelle lisää velkaa ja annettu nekin rahat ulkomaille, kyllä suomalaiset maksaa. Aivan järjetöntä touhua.

Teija Vesanen, Vapauden liiton eduskuntavaaliehdokas

%d bloggaajaa tykkää tästä: